Vrijwilligerstaken

Bekijk in hieronder welke vrijwilligerstaken het best bij jou passen.

MEDEWERKER START/FINISH

Je helpt de deelnemers bij het verkrijgen van de startnummers, begeleid hen naar de start en/of deelt de medaille en verzorgingspakketjes uit. 

VERKEERSREGELAAR

Om verkeer bij de evenementen in goede banen te leiden voor de veiligheid van weggebruikers moet je 16 jaar of ouder zijn en vooraf een gerichte instructie volgen onder verantwoordelijkheid van de regiopolitie. Kies je voor dit onderdeel, dan krijg je vanuit de organisatie een onlinecursus aangeboden waarbij je je certificaat moet halen. Heb je de juiste “papieren”, dan ben je via ons verzekerd en zul je tijdens het evenement beschikken over de wettelijk voorgeschreven kleding en attributen.


MEDEWERKER LOCATIE

Je bent verantwoordelijk voor één of meerdere locaties waar de deelnemers langs of doorheen wandelen. Hierbij ben je de schakel tussen de parcoursverantwoordelijke en de contactpersoon van de locatie.

PARCOURSVERANTWOORDELIJKE

Je bent verantwoordelijk voor een deel van het parcours. Je controleert of alle afzettingen juist zijn gedaan, de bewegwijzering op de juiste plek hangt en de verkeersregelaars op de juiste plek staan. Bij deze functie is het noodzakelijk dat je kennis hebt van de stad en van wandelen.

VOOR- EN ACHTERLOPERS

De voorlopers checken het parcours a.d.h.v. de route en checken of de locaties, stempelposten en verkeersregelaars klaar staan. De achterloper geeft bij alle belangrijke punten op de route aan dat hij/zij achter de laatste loper loopt en alles opgeruimd kan worden.