Highlights langs de route

De routes van de 12 km en 18 km van de Urban Walk Utrecht bestaan uit een mix van cultuur, architectuur en nog niet ontdekte pareltjes van de stad. De route zal je langs prachtige historische plekken en andere bezienswaardigheden in Utrecht brengen. Onderweg kom je verschillende muziekpunten, stempelposten en koffiepunten tegen. 

Momenteel zijn de locaties voor de tweede editie van de Urban Walk Utrecht nog niet bekend. In de aanloop naar het evenement zullen deze locaties stap voor stap bekend gemaakt worden. Houd deze pagina, samen met onze social media kanalen, dus goed in de gaten!

Start en finish: Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is een fascinerende plek waar je ontdekt hoe de trein de wereld heeft veranderd. Met een levensecht station, een theater, spannende attracties en met wisselende tentoonstellingen en evenementen beleef je altijd een leuk dagje uit!

 

Museum Speelklok

Op zoek naar een leuke activiteit in het centrum van Utrecht? Kom dan naar Museum Speelklok! Hier stap je in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten. Laat je verrassen door de muziek die vanuit alle hoeken van het museum klinkt! De zelfspelende muziekinstrumenten die in Museum Speelklok staan, zijn er in alle soorten en maten. Van kleine speeldoosjes, automaten en speelklokken tot enorme carillonklokken, orchestrions en dans- en straatorgels. Al deze instrumenten zijn te zien én te horen in het museum! Ga mee met de Muzikale Tour en hoor de instrumenten live spelen, ontdek zelf in de Museum Expeditie, bezoek de Koninklijke Kamer en strijk neer in ons muzikale museumcafé.

De Rode Winkel

De Rode Winkel is sinds 1837 gevestigd aan de Lange Elisabethstraat 13 in Utrecht. Het familiebedrijf werd in 2016 overgedragen aan de zesde generatie, zoals iedere generatie voegt een nieuwe generatie een nieuwe dimensie aan het bedrijf. Het eerste wapenfeit van de jonge ondernemers is het neerzetten van het huidige concept en verduurzaming van De Rode Winkel. 

Het deels monumentale pand is niet alleen grondig gerenoveerd, het assortiment en service zijn verder ontwikkeld, er is plaats voor architectuur, kunst en cultuur. Binnen het jeansassortiment zijn er meer broeken dan ooit. Bekende en onbekende jeansmerken krijgen een podium en zijn perfect met elkaar te vergelijken. 

Het assortiment bestaat uit een brede selectie van merken en stijlen waarbinnen zowel mannen als vrouwen een totaal outfit kunnen vinden.