Highlights langs de route

De locaties op de routes van circa 12 km en 20 km van de Urban Walk Utrecht worden op deze pagina en in het Facebook-evenement stap voor stap bekendgemaakt. De volledig uitgestippelde parcoursen bestaan uit een mix van cultuur, architectuur en nog niet ontdekte pareltjes van de stad.

Om opstopping op het parcours te voorkomen zijn er deze editie geen stempel- en verzorgingsposten onderweg. De stempelposten zijn vervangen door quizvragen. De vragen kom je op het parcours tegen en de antwoorden vul je in op de achterkant van de startkaart. De verzorging ontvang je deze editie bij de start.

De Urban Walk Utrecht staat dit jaar in het teken van Gerrit Rietveld. Een van de beroemdste inwoners van Utrecht was Gerrit Rietveld. Hij werd in 1988 in de stad geboren en stierf er in 1964. Rietveld was meubelmaker en ontwierp in 1919 de meest beroemde stoel ter wereld: de rood-blauwe lattenstoel. Kort daarna bouwde hij Rietveld Schröderhuis; icoon van de stijl en dit jaar 20 jaar UNESCO Werelderfgoed. Een architect was geboren! De wandeling voert je langs bekende en minder bekende plekken die te maken hebben met Rietveld. Van de werkplaats waar hij zijn beroemde stoel ontwierp, langs winkelpuien die hij verbouwde, tot zijn graf. Je loopt niet alleen langs Rietveld woningen, maar ook door de keuken en het atelier van zijn meest bekende woning: Het Rietveld Schröderhuis.

Houd deze pagina in de gaten voor de nog bekend te maken parcoursen.

START EN FINISH: Wilhelminapark

De start en finish van de Urban Walk vindt plaats in een van de mooiste parken in Nederland: het Wilhelminapark. Het park kenmerkt zich door de vele oude bomen, sierlijke fontein en wordt omsingeld door statige herenhuizen en monumentale stadsvilla’s

Het Rietveld Schröderhuis

De Urban Walk Utrecht staat dit jaar in het teken van Gerrit Rietveld. Op zondag 25 oktober loopt de route niet alleen langs Rietveld woningen, maar ook door de keuken en het atelier van zijn meest bekende woning: Het Rietveld Schröderhuis. 

Het Rietveld Schröderhuis is Utrechts werelderfgoed. Bijna alles is nog in originele staat.