Highlights langs de route

De locaties op de routes van circa 12 km en 20 km van de Urban Walk Utrecht worden op deze pagina en in het Facebook-evenement stap voor stap bekendgemaakt. Het volledig uitgestippelde parcours bestaan uit een mix van cultuur, architectuur en nog niet ontdekte pareltjes van de stad.

De informatie op deze pagina is van toepassing op de editie van 2022. In aanloop naar de volgende editie wordt deze pagina voorzien van een update.

Parcourskaart

Bekijk hier de routes van de 12 km en 20 km en de highlights die tijdens de Urban Walk Utrecht van 2022 bezocht werden. 

Download de parcourskaart (pdf)

Urban Walk Utrecht, parcourskaart

START EN FINISH

De start en finish van de Urban Walk Utrecht vindt plaats op het jaarbeursplein. Het Jaarbeursplein is gelegen tussen station Utrecht Centraal en de Jaarbeurs.

 

Museum Speelklok

Tijdens de urban Walk Utrecht brengen we een muzikaal bezoek aan museum speelklok.

De zelfspelende muziekinstrumenten die in Museum Speelklok staan, zijn er in alle soorten en maten. Van kleine speeldoosjes, automaten en speelklokken tot enorme carillonklokken, orchestrions, dans- en straatorgels. Ga mee met de Muzikale Tour en hoor de instrumenten live spelen, doe zelf ontdekkingen in de Museum Expeditie, bezoek de Koninklijke Kamer en strijk neer in ons muzikale Museumcafé.

Huize Molenaar

Bezoek tijdens de Urban Walk Utrecht een van de best bewaarde culinaire geheimen van Utrecht
 
Huize Molenaar is al ruim 130 jaar hét adres voor bijeenkomsten met een bijzonder tintje. Het patriciërshuis is nog grotendeels origineel ingericht en straalt een rust uit die herinnert aan vroeger.

De Utrechter Stadsbrasserie en Bar 

Dit voormalige Staffhorstpand is een iconische locatie in Utrecht en kan dan ook niet ontbreken tijdens de Urban Walk in Utrecht. 

 

In dit historische pand wordt je verwelkomt door De Utrechter en de Social Impact Factory. Hier draait alles om impact maken. Dat doen zij dankzij hun gasten! Voor zakelijke events, lunch, een uniek dinerconcept, borrels en private dining. Ongekend genieten in het hart van Utrecht!

Molen de Ster

Breng tijdens Urban Walk Utrecht een bezoek aan de Molen de Ster in de bruisende wijk Lombok!
 
Molen de Ster is een monumentale houtzaagmolen waar je terecht kan voor lekkere lunch op het terras of een koffie to go. Op het erf vind je ook boerderijdieren en een leuk speeltuintje voor jonge kinderen. De houtzaagmolen is elke zaterdag nog in gebruik en op andere dagen wordt de ruimte gebruikt voor zakelijke en particuliere events. Daarnaast is de molen ook een officiële trouwlocatie! 

Bibliotheek Neude

Tijdens de Urban Walk Utrecht mag de iconische Bibliotheek van Utrecht natuurlijk niet ontbreken.

 

Verken het voormalige postkantoor én de huidige bieb. Ga terug in de tijd, sta stil bij de bijzondere kunst van toen en nu. Ontdek de collectie en de fijnste zit-, lees- en werkplekken.

Sonnenborgh Museum & Sterrenwacht

De vijfde locatie van de Urban Walk Utrecht is een hemelse locatie: Sonnenborgh – museum & sterrenwacht.

 

Sonnenborgh – museum & sterrenwacht is een authentieke 19e-eeuwse sterrenwacht gebouwd bovenop een 16e-eeuws bastion in Utrecht. Vroeger werd er onderzoek gedaan naar de samenstelling de zon en in 1854 werd ook het KNMI hier opgericht. Nu is Sonnenborgh een museum en ga je als bezoeker zelf op onderzoek uit.