Wilhelmina Kinderziekenhuis

De nieuwe WKZ Ouderlounge

Even ontsnappen uit de hectiek op de Intensive Care 

Jaarlijks komen er zo’n 1.100 ernstig zieke kinderen en 600 baby’s die te vroeg, ziek of veel te klein geboren worden op de Intensive Care van het Wilhelmina Kinderziekenhuis terecht. Dit is zowel voor het kind als voor de ouders een zeer heftige, stressvolle en overweldigende periode. Ouders hebben behoefte aan een beschermende en overzichtelijke plek. Een plek waar ze even kunnen ontsnappen uit alle hectiek, maar toch dichtbij hun kindje kunnen zijn. Een plek waar ze gehoord, gezien en betrokken worden in de zorg rondom hun kind. Die plek willen we hen zo graag bieden door middel van de Ouderlounge bij de nieuw te bouwen Intensive Care.  

In 2021 zijn de voorbereidingen voor een grootschalige verbouwing van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) van start zijn gegaan. In de nieuwe situatie komt er een geheel nieuwe Intensive Care (IC) vleugel met 51 zelfstandige kamers – 25 kamers voor ernstig zieke kinderen en 26 kamers voor te vroeg geboren of zieke baby’s– een ouderlounge en een buitenruimte. Zo kunnen ouders even ontsnappen uit de stressvolle situatie, maar tóch dicht bij hun baby of kind zijn.


Zorg voor de kinderen én de ouders 
De Ouderlounge moet dé plek worden waar ouders en familieleden zo naar verlangen. Waar ruimte is voor rustige ontmoetingen, waar ze even kunnen opladen, fysiek of mentaal, om even pauze te nemen of verdriet te verwerken en waar werkplekken zijn. Waar ouders dichtbij hun kind kunnen zijn en oproepbaar blijven. En waar zorgverleners in staat zijn om de ouders te betrekken bij de zorg van hun kind. 

Help je mee?
De fysieke bouw van de IC en de Ouderlounge betaalt het UMC Utrecht zelf. Maar voor de faciliteiten die zo noodzakelijk zijn om die warmte en geborgenheid te kunnen geven, is onvoldoende budget beschikbaar. Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis werft daarom geld om de ouderlounge mogelijk te maken.

Help je mee om dit mogelijk te maken? Alvast heel hartelijk dank!

 

 Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis
 

Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis is het goede doel voor iedereen die wil bijdragen aan het (kinder)ziekenhuis. Met steun van donateurs, bedrijven, fondsen en stichtingen zorgen zij voor de beste zorg, behandeling en een kindvriendelijke en comfortabele omgeving.