Goed voorbereid aan de start

De Urban Walk Utrecht is een unieke stadswandeling langs en door de highlights en onontdekte plekken van de Domstad. Deelnemers kunnen kiezen uit een parcours van ongeveer 12 of ongeveer 20 km.

Bij het concept van de Urban Walks verkennen deelnemers de mooiste plekken van Nederland te voet. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen de wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat de steden te bieden hebben. Na afloop van de wandeltocht ontvangen alle deelnemers een uniek aandenken aan de mooie wandeltocht.

Programma

Er zijn twee routes: ongeveer 12 km en ongeveer 20 km. Starten is, afhankelijk van de gekozen wandelafstand, mogelijk tussen 09.00 uur en 10.30 uur in de gekozen startwave. De finish sluit om 16.00 uur. 

Tijd Activiteit
Vanaf 08.30 uur Evenemententerrein open (wandelkaarten afhalen, catering open)
09.00 tot 09.30 uur      Startwave 1 (12 & 20 km)
09.30 tot 10.00 uur Startwave 2 (alleen 12 km)
10.00 tot 10.30 uur Startwave 3 (alleen 12 km)
16.00 uur Finish laatste deelnemer en sluiting evenemententerrein

Wandelroute

De start- en finishlocatie is het Spoorwegmuseum. De complete wandelroute is momenteel nog niet bekend, bekijk hier de eerste locaties op de route.  

Onderweg

Op het parcours kom je de volgende pijlen/borden tegen: deze pijlen geven de te lopen route aan 

Bereikbaarheid

De start- en finishlocatie bevindt zich dit jaar in het Spoorwegmuseum! Benieuwd hoe je hier kunt komen op zondag 12 november? Bekijk dan de bereikbaarheid per vervoersmiddel hieronder. 

Met de bus:
Neem vanaf Utrecht Centraal bus 4, 8, 28, 50, 55, 73, of 77 en stap uit bij bushalte Stadsschouwburg. Vanaf die halte is het Spoorwegmuseum op loopafstand te vinden.

Met de auto:
Het is helaas niet mogelijk om te parkeren op het terrein van het Spoorwegmuseum. Je kunt de auto parkeren in de volgende parkeergarages:

  • Parkbee - Lange Nieuwstraat 
  • Parkeergarage Springweg
  • Parking Kruisstraat 
  • Parkeergarage Grifthoek

Helaas rijdt de pendeltrein tot nader order niet, hierdoor is het niet mogelijk om met de trein naar het Spoorwegmuseum te gaan.