Event info

De Urban Walk Utrecht is een unieke stadswandeling langs en door de highlights en onontdekte plekken van de Domstad. Deelnemers kunnen kiezen uit een parcours van 12 of 20 km.

Bij het concept van de Urban Walks verkennen deelnemers de mooiste plekken van Nederland te voet. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen de wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat de steden te bieden hebben. Na afloop van de wandeltocht ontvangen alle deelnemers een uniek aandenken aan de mooie wandeltocht.

Starttijden per afstand

Wave 1 08.30 uur Start 20 km   
Wave 2 08.45 uur Start 20 km + groepsinschrijvingen 20 km  
Wave 3 09.00 uur Start 20 km   
Wave 4 09.15 uur Start 20 km + groepsinschrijvingen 20 km  
Wave 5 09.45 uur Start 12 km  
Wave 6 10.00 uur Start 12 km + groepsinschrijvingen 12 km  
Wave 7 10.15 uur Start 12 km  
Wave 8 10.30 uur Start 12 km + groepsinschrijvingen 12 km  
Wave 9   10.45 uur Start 12 km  


Onder voorbehoud van wijzigingen

Coronatoegangsbewijs en mondkapjes

De COVID-19-maatregelen bepalen dat je met de CoronaCheck-app dient te kunnen aantonen dat je volledig bent gevaccineerd, negatief op corona bent getest of recent van corona bent hersteld om deel te kunnen nemen aan de Urban Walk Utrecht op zondag 7 november. 

Tijdens de Urban Walk Utrecht lopen wij met de lange route (20 km) door twee publieke binnen locaties: Bibliotheek Neude en Hoog Catharijne. Bij binnenkomst in deze locaties vragen wij de deelnemers een mondkapje op te zetten. Voor het overige gedeelte van de route is geen mondkapje verplicht. 

Voor meer informatie over de coronamaatregelen kijk hier. 

 

Wandelroute

De start- en finish bevinden zich in het Wilhelminapark, ingang aan de zijde Koningslaan. Je kunt kiezen voor een parcours van 12 of 20 kilometer. 
Klik hier voor
 de wandelroute.

Klik hier voor de wandelroute in Google Maps. Zo kun je direct zien waar je naartoe moet.


 *Pandhof Sinte Marie staat niet op de wandelkaart, maar ligt wel op de (korte) route.

Bereikbaarheid

Informatie met betrekking tot het openbaar vervoer en parkeren:

  • Station Maliebaan is gelegen vlakbij de start- en finishlocaties
  • Parkeren kan in de omgeving van het Wilhelminapark. Rondom het Wilhelminapark is het op zondag gratis parkeren. Bekijk deze link voor meer informatie.

 

Audiotour

Onderweg zijn er 31 informatiepunten over bezienswaardigheden op het parcours. Op de informatieborden staat een QR-code, scan deze QR-code met je telefoon en ontvang meer achtergrondinformatie.

Hoe werkt een QR-code?
Met een QR-code kom je meteen terecht bij relevante informatie op een site. Wie ergens een QR-code ziet, kan deze vierkante barcode met de camera van de smartphone scannen. Via een tik op een verschenen link opent dan direct de bijbehorende site.

QR-code scannen op iPhone
Scan zo met een iPhone een QR-code:

  • Open de app Camera.
  • Doe net alsof u een foto maakt van de QR-code. Richt hiervoor de camera op de QR-code. Doe dit met de achterlens (gebruik dus niet de selfie-camera).
  • De QR-code verschijnt op het scherm. Breng de QR-code volledig in beeld.
  • Het apparaat probeert de code te herkennen. Vervolgens verschijnt bovenaan het scherm een melding om de achterliggende site van de QR-code te openen. Tik op de melding.

 

QR-code scannen op Android-toestel
Scan op een Android-toestel QR-codes met Google Lens. Download de app eerst als deze nog niet op de smartphone staat. Scan daarna zo een QR-code:

  • Zorg dat de app Google Lens is geïnstalleerd.
  • Open de app Camera.
  • Richt de camera op de QR-code. Breng de QR-code volledig in beeld.
  • Onderaan verschijnt een melding met de achterliggende link van de QR-code. Tik op de melding.